Drama

36-årig man anhållen misstänkt för mord

Polisen har under fredagsförmiddagen fastställt identiteten på den unga kvinna som anträffades misstänkt mördad i skogen nordost om Lindshammar på gränsen mellan Kronobergs och Jönköpings län under torsdagskvällen.

Den anträffade kvinnan är en 17-årig flicka från Blekinge. Flickans anhöriga är underrättade.

På torsdagskvällen greps en 36-årig man, skriven på en adress på en mindre ort i Uppvidinge kommun misstänkt för mord på den 17-åriga flickan. Efter ett inledande förhör anhölls 36-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vid förhör nekar den misstänkte till brott och har lämnat en första redogörelse om händelsen. Inga kommentarer lämnas i övrigt om vad den misstänkte uppgivit i förhör.

Den misstänkte är inte tidigare känd av polisen.

Det finns uppgifter i utredningen att offret och den misstänkte 36-åringen var bekanta med varandra sedan tidigare. Hur denna bekantskap uppstått kommenteras inte och det finns ingen släktrelation mellan offer och den misstänkte.

Polisinsatsen att försöka lokalisera den 17-åriga flickan och den misstänkte 36-åriga mannen inleddes klockan 18.30 på torsdagskvällen. Kronobergspolisen fick upplysningar att den 17-åriga flickan kunde utsatts för brott. Vidare kontaktade flickans anhöriga polisen att hon saknades. De anhöriga fick inte kontakt med flickan.

Den stora polisinsatsen ledde fram till att den misstänkte kunde gripas vid 19.30 tiden i Jönköpings län i trakterna av Gäddemåla, norr om Ekenässjön i Vetlanda kommun. Mannen anträffades i sin bil på en mindre väg. Ett polistaktiskt gripande genomfördes och den misstänkte greps utan att någon skadades. Den gripne mannen fördes till Växjö.

Kronobergspolisen fick fram uppgifter som indikerade på att den 17-åriga flickan kunde finnas i ett område i anslutning till Lindshammar.

Polisens resurser koncentrerades till detta området. Ett stort antal polispatruller med bland annat hundar sökte i området. Polishelikopter kallades till platsen och de använde visuell spaning, strålkastare och värmekamera för att försöka hitta flickan.

Vid 23.30 anträffades flickan död av en av polisens hundpatruller ca 2.5 kilometer nordost om Lindshammar. Fyndplatsen är belägen i Jönköpings län.

Fyndplatsen är avspärrad liksom en adress i Norrhult. Polisens tekniker genomför brottsplatsundersökning på de båda platserna. Polisen genomför en mängd förhör, dörrknackningar för att kunna klarlägga motiv till händelsen.

Polisens har inga kommentarer till hur den 17-åriga flickan avlidit.

Förundersökningsledare är vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson, Växjö och den 36-årige misstänkte mannen har fått advokat Leif Silbersky, Stockholm till offentlig försvarare.

Åklagaren planerar att begära den misstänkte mannen häktad senast måndag.

källa: polisens hemsida

Dethär är sånt som händer hemma hos oss på landet. Gäddemåla ligger ungefär 3 km från där mina föräldrar bor :| där jag spenderade min vecka..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0